Ved en aromaterapi-behandling kombineres bruken av eteriske oljer med massasje. Dette er et godt valg for deg som sliter med smerter i rygg, nakke og ellers i kroppen, ved fysisk og psykisk stress og mange andre symptomer. Behandlingen oppleves som deilig og velgjørende.

Aromaterapi er en naturmedisinsk behandlingsform som i hovedsak bruker eteriske oljer for å forebygge, lindre og redusere fysiske og psykiske helseproblemer.

Aromaterapiens historie går langt tilbake i tid, plantene og deres legende egenskaper har vært i bruk i flere tusen år. I det gamle Egypt, Hellas, Roma og Kina ble aromatiske planter, medisinske planter og eteriske oljer brukt til blant annet massasje, bad, balsamering og helbredelse av sykdommer.

Også i nyere historie har eteriske oljer blitt hyppig brukt både ved fysiske og psykiske lidelser.

I dag bruker vi aromaterapi mest sammen med massasje. Eteriske oljer blandes sammen med en vegetabilsk bæreolje for en velgjørende blanding som brukes til massasjen.

Massasje i seg selv brukes ofte for avspenning og økt velvære, og i senere år har man lagt vekt på at massasje også skal kunne virke positivt inn på sykdom og helse., og at det er en mulig sammenheng mellom psykiske/følelsesmessige og kroppslige plager. En felles grunntanke i all massasje er at det fremmer helse og velvære, at det øker blodsirkulasjonen og er avspennende.

De fleste av mine klienter som bestiller aromaterapi/massasje, velger enten en hel kroppsmassasje (60 minutter), eller en rygg/nakkemassasje (45 minutter).

Både tid og fokusområder kan imidlertid tilpasses individuelt etter behov.

Kilde: https://nnh.no/terapier/naturmedisinsk-aromaterapi/

Aromaterapi og massasje